استمداد از نخبگان و اندیشمندان و مسئولین ارشد کشور

بنام خالق هستی؛
استمداد از نخبگان و اندیشمندان و مسئولین ارشد کشور
محمد زاهدی اصل استاد مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی

امروز هفتم مرداد ماه ۹۹ طبق آمار رسمی وزارت بهداشت، فوتی ها رکورد شکست و این در شرایطی است که در تداوم روند فعلی ناشی از ضعف و تناقض در سیاست ها و مدیریت مربوط به ویروس کرونا، تشدید بحران، دور از انتظار نیست به خصوص با اظهار نظرهای اخیر رئیس جمهور و موضع گیری برخی از روحانیون می بایست خود را برای یک فاجعه انسانی آماده کنیم. حفظ جان در این ایام از اوجب واجبات است و مسئولیت جان و سلامت هر ملتی به عهده حکومت ذیربط است و عملکرد حاکمان و مدیران ارشد در هر کشور، الگو برای شهروندان آن کشور می باشد و اگر امروز شاهد بی‌تفاوتی، عدم رعایت خودمراقبتی و ساده‌انگاری بخش قابل توجهی از مردم نسبت به خطر ویروس کرونا هستیم، نتیجه رفتار و گفتار مسئولینی است که هدایت کشتی طوفان زده از شرایط اقتصادی و وضعیت اپیدمی ویروس کرونا را به عهده دارند.

ایام سوگواری محرم و به ویژه برنامه های گسترده مربوط به آن نزدیک است، مناسبتی که شور مردم را در عشق به اباعبدالله به اوج می‌رساند و البته طبق سفارش بزرگان دین اگر این شور همراه با شعور باشد می تواند مبنایی برای حق طلبی و مبارزه با ظلم و فساد در عرصه‌های مختلف باشد در بیان صریح، شور بدون شعور آن هم در این شرایط، می‌تواند به طور جدی دردسرساز باشد و حیات بسیاری از انسان ها را به خطر اندازد.

شایان توجه است این که حج واجب و بسیاری از مناسک مهم دیگر در سایه شعور و عقلانیت مسئولین ذیربط تعطیل شده است ولی برای مراسم عزاداری محرم، که کاملاً مستحب (و در عین حال مهم) است، از هم اکنون مواضعی از سوی برخی از مسئولین و مراجع اعلام می گردد که در تبع آن باید منتظر یک فاجعه انسانی بود، چنانچه در تاریخ کشور ما همین وضعیت در سال‌های دور مربوط به همه گیری وبا، تجربه شده است آیا حقیقتاً سرور آزادگان جهان، شور بدون شعور را که معمولاً با جهل مقدس همراه می شود تایید می کنند؟ آیا نصی صریح قرآن نیست که قتل یک انسان بی گناه مساوی با قتل همه انسانهاست؟ حقیقتی که برای هیچ انسان معتقدی قابل انکار نیست.

پس در این وضعیت که به طور روزانه بیش از ۲۰۰ نفر انسان مظلوم، غریبانه پرپر می شوند و حسرت عزاداری در دل بازماندگان آنها مدفون می گردد تکلیف مراجع مستقل، نخبگان، اندیشمندان، دانشگاهیان، هنرمندان، ورزشکاران و گروه‌های مرجع جامعه چیست؟

تا دیر نشده، تا فاجعه انسانی از قبل عزاداری های سنتی و بی‌محابا رخ نداده، تمامی این گروه ها مسئولیت دارند که با اطلاع رسانی، استدلال و اعلام مواضع هوشمندانه، عالمانه واثرگزار خود، زنگ خطر را به صدا درآورند و تا حداکثر امکان از فاجعه در شرف وقوع، پیشگیری کنند.
قطعاً می‌شود به شکلهای نوین برای مظلوم کربلا عزاداری کرد که چه بسا، به دور از ریا و تظاهر، اجر و ثواب بیشتری هم داشته باشد. ایام محرم امسال را می توان در خصوص فلسفه قیام اباعبدالله تعمق کرد، تاریخ کربلا را مطالعه کرد وبا شور توأم با شعور عاشورایی می‌توان در افکار، اندیشه‌ها و سبک زندگی فردی و اجتماعی تأثیرگذار بود. تردید نکنیم که چنین شیوه‌ای، هم با باورهای دینی و هم با عقل خدادادی ما هم ساز است و لذا امیدوارم با همت تمامی دلسوختگان و فرهیختگان جامعه، ضمن پیشگیری از نابودی انبوهی از هموطنان، به قیام امام حسین از منظر جدیدی نگاه کنیم و با درک پیام عاشورا، آزادی و آزادگی را حرمت نهیم و با ظلم و فساد فزاینده در جامعه، در حد توان مقابله کنیم. انشااله

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا